Comunicate de presă

Comunicat de presă

26 August 2019

Partidul Diaspora Română va susţine candidatura lui Liviu Pleşoianu pentru funcţia de Preşedinte al României.

PDR îl consideră pe Liviu Pleşoianu singurul candidat din afara sistemului partidic cu şanse reale pentru a intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Liviu Pleşoianu are toate atuurile pentru a fi preşedintele de care românii au nevoie în acest moment, dar mai ales are o calitate pe care actualul preşedinte şi candidaţii principalelor partide nu o au: este un român cu dragoste de ţară! PDR îi invită pe toţi cei care încă mai cred într-o Românie a românilor, să ni se alăture în campania de susţinere a lui Liviu Pleşoianu.

Fie să fim!

Partidul Diaspora Română

 

Comunicat de presă

6 August 2019

Partidul Diaspora Română se disociază de anunțatul miting din 10 august 2019 de la București.

Partidul Diaspora Română se disociază de anunțatul miting din 10 august 2019 de la București, deoarece nu dorim să fim părtași la manipulările actualilor politicieni și ai comandanților acestora.

Am văzut violențele și efectele acțiunilor „pașnicilor manifestanți” la ultimul așa-zis miting al diasporei și nu dorim în nici un fel să fim asociați cu ei în aceste vremuri în care minciuna și manipularea vor să ia iar prin violență frâiele puterii. Inflamarea țării prin exploatarea tragediilor oamenilor este mai periculoasă decât tragediile în sine.

PDR crede că singura politică de care are nevoie România în acest moment este o politică națională, care să pună pe prim plan interesul întregului popor român și suveranitatea țării.

România dispare sub ochii noștri și dacă oamenii de bun simț vor continua să aștepte să facă alții ce trebuie făcut, vom pieri odată cu țara.

 

Comunicat de presă

5 August 2019

România pe drumul pierzaniei.

Motto: „Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.” George Orwell 

Au trecut peste noi încă treizeci de ani de:
– capitalism de cumetrie;
– delăsare criminală;
– alungarea a peste 30% din populația țarii din patria mamă;
– dezbinarea populației și promovarea urii între românii din țară și cei de afară și pe criterii de apartenență politică, socială sau de reședință;
– hoție și minciună generalizată la toate nivelurile societății;
– grobianism, nesimțire și violență în mai toată societatea;
– trafic de copii mascat în adopții internaționale;
– prostituție cu copii și majori, proxenetism, trafic de carne vie, sclavagism și omoruri;
– îndobitocire crasă prin mass-media;
– înbolnăvirea populației cu alimente otrăvite;
– defrișarea criminală a pădurilor țării;
– darea gratis sau vânzarea pe nimic a patrimoniului statului și a resurselor naturale;
– recompensarea cu pensii uriașe a tuturor uneltelor distrugerii țării;
– transformarea populației sclavă a televiziunilor într-o rasă de cobai ai BigFarma;
– vânzarea pe nimic a viitorului și înrobirea bancară pe viață a poporului;
– evaziune fiscală mai mare decât impozitele colectate, de ordinul zecilor de miliarde de euro;
– progresism sub steagul multicolor al deviațiilor mintale și sexuale și neomarxism deșănțat;
– deschiderea granițelor pentru invazia islamică;
– promovarea instinctelor șovine;
– deprofesionalizare și distrugere generalizată a tuturor sectoarelor vitale ale societății: justiție, poliție, procuratură, armată, sănătate, educație;
– deprofesionalizarea , pervertirea și transformarea în afaceri personale a serviciilor secrete;
– dezumanizare și pierderea sentimentelor naționale și patriotice;
– trădarea intereselor naționale;
– distrugerea culturii, sistemului de educație, de sănătate și de apărare;
– nepotism, amantlâc, asociere cu rețelele de criminalitate organizată la toate nivelurile şi promovarea doar a nonvalorilor obediente;
– prostie, ticăloșie și ură;
– manipulare și dezinformare a populației pentru lărgirea prăpastiei dintre România și Diaspora în folosul partidelor politice…
şi lista ar putea continua.

La toate acestea a asistat inert sau activ dar manipulat tot poporul român, din țară și de afară.

E timpul să ne trezim din acest coșmar cu final previzibil și să facem ceea ce este de făcut: repararea României distruse pas cu pas de către toți cei care au avut frâiele puterii și, de proști sau de ticăloși, ne-au adus aici unde suntem.

Repararea și reconstrucția României se poate face doar prin implicare politică și civică responsabilă și de calitate.

Nu pe facebook, nu cu orăcăieli, urlete, înjurături și violență, nu cu minciuni și manipulări despre 10 august 2018 și mitingul diasporei, ci cu muncă organizată, asiduă, pe termen lung, cu oameni curați și profesionalism.

Ce a făcut politica din România până acum am văzut deja.

Populația votează aceleași secături, aceiași nemernici, aceleași unelte ca până acum, indiferent dacă sunt în țară sau afară, pentru că se recunosc în apucăturile lor.
A vota aceiași politicieni care au distrus țara nu ar fi decât dovada finală a incapacității de judecată a votanților de serviciu și a votaților lor, a neimplicării celor care stau deoparte și acceptarea pieirii țării.

România dispare sub ochii noștri și dacă oamenii de bun simț vor continua să aștepte să facă alții ce trebuie făcut, vom pieri odată cu țara.

 

Comunicat de presă

4 Iulie 2019

Partidul Diaspora Română nu a fost, nu este și nu va fi niciodată #diasporezist.

Partidul Diaspora Română consideră total inadecvată soluţionarea problemei votului în Diaspora prin triplicarea timpului de vot doar pentru cei din Diaspora.

Noi susţinem în continuare că cea mai bună soluţie este votul electronic, soluţie, printre altele, mult mai economică faţă de menţinerea urnelor deschise pe parcursul a trei zile. Indiferent însă de soluţia aleasă, aceasta trebuie aplicată în mod paritar pentru toţi românii, fie ei în ţară sau în străinătate.

Partidul Diaspora Română ține să sublinieze încă o dată că românii din Diaspora nu doresc tratamente preferenţiale şi nu sunt nici într-un caz răspunzători de legile pe care le adoptă Guvernul de la Bucureşti.

Deci, considerăm necesar şi cerem Guvernului României să acorde acelaşi timp de vot atât românilor din ţară cât şi celor din străinătate, altfel vom considera această măsura discriminatorie şi incitatoare la o învrăjbire ulterioară a românilor.

Biroul de Presă PDR

 

Comunicat de presă

12 martie 2019

Din data de 6 martie 2019, Partidul Diaspora Română este oficial înscris în registrul partidelor politice din România

În data de 6 martie 2019, Tribunalul Municipiului București a admis cererea de înregistrare a Partidului Diaspora Română PDR, a dispus înregistrarea acestuia, i-a acordat personalitate juridică de la data rămânerii definitive a sentinței și l-a înscris în registrul partidelor politice aflat la Grefa Tribunalului București.

Acest partid a luat ființă deoarece membrii fondatori și toți cei care au participat de la început la acest proiect politic dedicat tuturor românilor, consideră că problema emigrației masive a poporului român este o problemă de
interes național major dacă nu chiar vital pentru România.

În acest context, iată care sunt principalele obiective politice ale PDR:

– Crearea condițiilor și promovarea măsurilor de susținere a românilor care doresc să se întoarcă în România.

– Redarea demnității tuturor românilor și recunoașterea patriotismului ca factor indispensabil în  menținerea în viață a culturii, a tradițiilor și a credinței strămoșești, într-un cuvânt, a națiunii  române.

– Combaterea și eliminarea fracturii dintre românii din țară și cei din Diaspora, indusă și susținută  prin politicile iresponsabile de învrăjbire socială între români.

– Militarea pentru o Uniune Europeană a națiunilor, nu o Uniune Europeană supranațională.

– Apărarea drepturilor tuturor românilor, indiferent de locul în care trăiesc și muncesc.

Pentru înlăturarea oricăror confuzii privitoare la formațiunile politice care s-au înființat sau se vor înființa în Diaspora, PDR face următoarele precizări:

– PDR nu a promovat și nu a participat la așa-zisul miting al Diasporei din 10 august 2018 de la  București și nici la ideile celor care l-au dorit și continuă pe aceeași direcție deoarece nu împărtășim mesajele de ură și dezbinare la adresa poporului român, indiferent de preferințele electorale ale acestuia.

– PDR a promovat și a participat la Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018, deoarece noi credem că familia este și trebuie să rămână cea care se întemeiază pe uniunea dintre un bărbat și o femeie.

– PDR consideră vinovate de situația actuală a României, în primul rând toate partidele care s-au  aflat la guvernare din 1990 încoace, dar, totodată trebuie să ne considerăm vinovați cu toții,  deoarece fie am fost indiferenți, fie ne-am complăcut, fie ne-am lăsat manipulați de către cei care ne-au condus destinele.

– PDR are convingerea că renașterea României va începe odată cu întoarcerea acasă a românilor obligați să emigreze.

Cei care împărtășesc ideile noastre și doresc să ni se alăture, fie înscriindu-se în partid, fie ca  simpatizanți, au la dispoziție toate datele noastre de contact.

Cine spune că românii emigrați nu mai reprezintă o prioritate pentru statul român, este, în opinia  noastră, un dușman al României. Acestora le aducem aminte următoarea pildă a mântuitorului  nostru Iisus Cristos:

Luca. 15:3-7

3: Și a zis către ei pilda aceasta, spunând:

4: Care om dintre voi, având o sută de oi și pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci și nouă în pustie și se duce după cea pierdută, până ce o găsește?

5: Și găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se.

6: Și sosind acasă, cheamă prietenii și vecinii, zicându-le: Bucurați-vă cu
mine, că am găsit oaia cea pierdută.

7: Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Partidul Diaspora Română PDR

Membri fondatori

Constantin Ciprian Manoliu, Viorel Boldiș, Viorel Baciu

Centrul Direcțional Diaspora, Băile Herculane, Caraș Severin, România

Telefon și whatsapp +40723803034

organizare@partiduldiaspora.ro

adeziuni@partiduldiaspora.ro

 

Comunicat de presă

4 septembrie 2018

Clarificări și eliminare confuzii

Întrucât s-au creat confuzii privind intențiile de înființate a unor partide, în diaspora, în urma așa-zisului miting al Diasporei, Partidul Diaspora Română face următoarele precizări:

PDR este un partid care a depus cererea de înscriere la Tribunalul București încă din 2016. Din diferite cauze, inclusiv cele de tip birocratic, înscrierea a întârziat și abia acum partidul este în fază de înregistrare în Registrul Partidelor Politice din România. Deci, nici într-un caz PDR nu este un partid născut din cenușa așa-zisului miting al Diasporei.

Încă de la anunțarea acestui miting în primăvara anului 2018, PDR, prin membrii săi fondatori, s-a pronunțat clar împotriva limbajului violent și vulgar folosit de către așa-zișii organizatori, proveniți din #rezist, din PACT, sau din Diaspora Europeană și împotriva dovezilor clare de manipulare și dezinformare care au precedat, însoțit și urmat ziua de 10 august.

Cu mult înaintea așa-zisului miting al Diasporei, PDR, prin membrii săi fondatori, a denunțat manipularea practicată de către cei care se erijau în promotori ai mitingului şi lideri ai Diasporei. PDR a susținut întotdeauna că acel miting nu era al Diasporei şi nu putea reprezenta Diaspora, întrucât cele doar câteva zeci de persoane care îl promovau printr-un limbaj violent nu puteau reprezenta Diaspora.

Din cele câteva zeci de mii de protestări prezenți în Piața Victoriei la 10 august, se știe că doar câteva sute, poate 1000 de persoane proveneau efectiv din Diaspora. Deci, dacă prezența Diasporei la acel miting nu reprezenta nici
măcar 2% dintre participanți, cum se poate vorbi despre un miting al Diasporei?

PDR este un partid născut din dorința Diasporei de a fi reprezentată politic în mod real.

PDR este un partid centrat pe problemele Diasporei și ale poporului român, nu pe ideologii și doctrine.

PDR nu este sucursala vreunui partid politic din România și nici nu intenționează să fie.

 

Comunicat de presă

29 iulie 2018

PDR este pentru acea Diasporă care uneşte şi construieşte, nu pentru cea care dezbină şi demolează.

Diaspora înseamnă mult peste 5 milioane de români împrăștiați în toate colțurile lumii, plus alte câteva milioane de români trăitori în Basarabia și în celelalte teritorii adiacente granițelor actuale ale României. Din păcate
numărul acestora este în continuă creștere, iar motivele care stau la baza acestui exod le cunoaștem cu toții.

Discrepanțele dintotdeauna dintre românii din străinătate și politica românească aveau până la un anumit punct o explicație istorică, însă acestea au fost alimentate permanent, cu rea voința și interese ascunse de către clasa
politica de acasă, astfel încât astăzi putem vorbi despre o adevărată prăpastie care desparte țara mamă de fii ei rătăciți dincolo de granițe.

Credem că a sosit timpul să punem punct urii care ne dezbină de 30 de ani încoace şi să plantăm doar acele semințe din care să crească speranța și optimism.

 

 

Din data de 6 martie 2019, Partidul Diaspora Română este oficial înscris în registrul partidelor politice din România

În data de 6 martie 2019, Tribunalul Municipiului București a admis cererea de înregistrare a Partidului Diaspora Română PDR, a dispus înregistrarea acestuia, i-a acordat personalitate juridică de la data rămânerii definitive a sentinței și l-a înscris în registrul partidelor politice aflat la Grefa Tribunalului București.

Acest partid a luat ființă deoarece membrii fondatori și toți cei care au participat de la început la acest proiect politic dedicat tuturor românilor, consideră că problema emigrației masive a poporului român este o problemă de
interes național major dacă nu chiar vital pentru România.

În acest context, iată care sunt principalele obiective politice ale PDR:

– Crearea condițiilor și promovarea măsurilor de susținere a românilor care doresc să se întoarcă în România.

– Redarea demnității tuturor românilor și recunoașterea patriotismului ca factor indispensabil în  menținerea în viață a culturii, a tradițiilor și a credinței strămoșești, într-un cuvânt, a națiunii  române.

– Combaterea și eliminarea fracturii dintre românii din țară și cei din Diaspora, indusă și susținută  prin politicile iresponsabile de învrăjbire socială între români.

– Militarea pentru o Uniune Europeană a națiunilor, nu o Uniune Europeană supranațională.

– Apărarea drepturilor tuturor românilor, indiferent de locul în care trăiesc și muncesc.

Pentru înlăturarea oricăror confuzii privitoare la formațiunile politice care s-au înființat sau se vor înființa în Diaspora, PDR face următoarele precizări:

– PDR nu a promovat și nu a participat la așa-zisul miting al Diasporei din 10 august 2018 de la  București și nici la ideile celor care l-au dorit și continuă pe aceeași direcție deoarece nu împărtășim mesajele de ură și dezbinare la adresa poporului român, indiferent de preferințele electorale ale acestuia.

– PDR a promovat și a participat la Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018, deoarece noi credem că familia este și trebuie să rămână cea care se întemeiază pe uniunea dintre un bărbat și o femeie.

– PDR consideră vinovate de situația actuală a României, în primul rând toate partidele care s-au  aflat la guvernare din 1990 încoace, dar, totodată trebuie să ne considerăm vinovați cu toții,  deoarece fie am fost indiferenți, fie ne-am complăcut, fie ne-am lăsat manipulați de către cei care ne-au condus destinele.

– PDR are convingerea că renașterea României va începe odată cu întoarcerea acasă a românilor obligați să emigreze.

Cei care împărtășesc ideile noastre și doresc să ni se alăture, fie înscriindu-se în partid, fie ca  simpatizanți, au la dispoziție toate datele noastre de contact.

Cine spune că românii emigrați nu mai reprezintă o prioritate pentru statul român, este, în opinia  noastră, un dușman al României. Acestora le aducem aminte următoarea pildă a mântuitorului  nostru Iisus Cristos:

Luca. 15:3-7

3: Și a zis către ei pilda aceasta, spunând: