Comunicate de presă

Comunicat de presă

4 Iulie 2019

Partidul Diaspora Română nu a fost, nu este și nu va fi niciodată #diasporezist.

Partidul Diaspora Română consideră total inadecvată soluţionarea problemei votului în Diaspora prin triplicarea timpului de vot doar pentru cei din Diaspora.

Noi susţinem în continuare că cea mai bună soluţie este votul electronic, soluţie, printre altele, mult mai economică faţă de menţinerea urnelor deschise pe parcursul a trei zile. Indiferent însă de soluţia aleasă, aceasta trebuie aplicată în mod paritar pentru toţi românii, fie ei în ţară sau în străinătate.

Partidul Diaspora Română ține să sublinieze încă o dată că românii din Diaspora nu doresc tratamente preferenţiale şi nu sunt nici într-un caz răspunzători de legile pe care le adoptă Guvernul de la Bucureşti.

Deci, considerăm necesar şi cerem Guvernului României să acorde acelaşi timp de vot atât românilor din ţară cât şi celor din străinătate, altfel vom considera această măsura discriminatorie şi incitatoare la o învrăjbire ulterioară a românilor.

Biroul de Presă PDR

 

Comunicat de presă

12 martie 2019

Din data de 6 martie 2019, Partidul Diaspora Română este oficial înscris în registrul partidelor politice din România

În data de 6 martie 2019, Tribunalul Municipiului București a admis cererea de înregistrare a Partidului Diaspora Română PDR, a dispus înregistrarea acestuia, i-a acordat personalitate juridică de la data rămânerii definitive a sentinței și l-a înscris în registrul partidelor politice aflat la Grefa Tribunalului București.

Acest partid a luat ființă deoarece membrii fondatori și toți cei care au participat de la început la acest proiect politic dedicat tuturor românilor, consideră că problema emigrației masive a poporului român este o problemă de
interes național major dacă nu chiar vital pentru România.

În acest context, iată care sunt principalele obiective politice ale PDR:

– Crearea condițiilor și promovarea măsurilor de susținere a românilor care doresc să se întoarcă în România.

– Redarea demnității tuturor românilor și recunoașterea patriotismului ca factor indispensabil în  menținerea în viață a culturii, a tradițiilor și a credinței strămoșești, într-un cuvânt, a națiunii  române.

– Combaterea și eliminarea fracturii dintre românii din țară și cei din Diaspora, indusă și susținută  prin politicile iresponsabile de învrăjbire socială între români.

– Militarea pentru o Uniune Europeană a națiunilor, nu o Uniune Europeană supranațională.

– Apărarea drepturilor tuturor românilor, indiferent de locul în care trăiesc și muncesc.

Pentru înlăturarea oricăror confuzii privitoare la formațiunile politice care s-au înființat sau se vor înființa în Diaspora, PDR face următoarele precizări:

– PDR nu a promovat și nu a participat la așa-zisul miting al Diasporei din 10 august 2018 de la  București și nici la ideile celor care l-au dorit și continuă pe aceeași direcție deoarece nu împărtășim mesajele de ură și dezbinare la adresa poporului român, indiferent de preferințele electorale ale acestuia.

– PDR a promovat și a participat la Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018, deoarece noi credem că familia este și trebuie să rămână cea care se întemeiază pe uniunea dintre un bărbat și o femeie.

– PDR consideră vinovate de situația actuală a României, în primul rând toate partidele care s-au  aflat la guvernare din 1990 încoace, dar, totodată trebuie să ne considerăm vinovați cu toții,  deoarece fie am fost indiferenți, fie ne-am complăcut, fie ne-am lăsat manipulați de către cei care ne-au condus destinele.

– PDR are convingerea că renașterea României va începe odată cu întoarcerea acasă a românilor obligați să emigreze.

Cei care împărtășesc ideile noastre și doresc să ni se alăture, fie înscriindu-se în partid, fie ca  simpatizanți, au la dispoziție toate datele noastre de contact.

Cine spune că românii emigrați nu mai reprezintă o prioritate pentru statul român, este, în opinia  noastră, un dușman al României. Acestora le aducem aminte următoarea pildă a mântuitorului  nostru Iisus Cristos:

Luca. 15:3-7

3: Și a zis către ei pilda aceasta, spunând:

4: Care om dintre voi, având o sută de oi și pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci și nouă în pustie și se duce după cea pierdută, până ce o găsește?

5: Și găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se.

6: Și sosind acasă, cheamă prietenii și vecinii, zicându-le: Bucurați-vă cu
mine, că am găsit oaia cea pierdută.

7: Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Partidul Diaspora Română PDR

Membri fondatori

Constantin Ciprian Manoliu, Viorel Boldiș, Viorel Baciu

Centrul Direcțional Diaspora, Băile Herculane, Caraș Severin, România

Telefon și whatsapp +40723803034

organizare@partiduldiaspora.ro

adeziuni@partiduldiaspora.ro

 

Comunicat de presă

4 septembrie 2018

Clarificări și eliminare confuzii

Întrucât s-au creat confuzii privind intențiile de înființate a unor partide, în diaspora, în urma așa-zisului miting al Diasporei, Partidul Diaspora Română face următoarele precizări:

PDR este un partid care a depus cererea de înscriere la Tribunalul București încă din 2016. Din diferite cauze, inclusiv cele de tip birocratic, înscrierea a întârziat și abia acum partidul este în fază de înregistrare în Registrul Partidelor Politice din România. Deci, nici într-un caz PDR nu este un partid născut din cenușa așa-zisului miting al Diasporei.

Încă de la anunțarea acestui miting în primăvara anului 2018, PDR, prin membrii săi fondatori, s-a pronunțat clar împotriva limbajului violent și vulgar folosit de către așa-zișii organizatori, proveniți din #rezist, din PACT, sau din Diaspora Europeană și împotriva dovezilor clare de manipulare și dezinformare care au precedat, însoțit și urmat ziua de 10 august.

Cu mult înaintea așa-zisului miting al Diasporei, PDR, prin membrii săi fondatori, a denunțat manipularea practicată de către cei care se erijau în promotori ai mitingului şi lideri ai Diasporei. PDR a susținut întotdeauna că acel miting nu era al Diasporei şi nu putea reprezenta Diaspora, întrucât cele doar câteva zeci de persoane care îl promovau printr-un limbaj violent nu puteau reprezenta Diaspora.

Din cele câteva zeci de mii de protestări prezenți în Piața Victoriei la 10 august, se știe că doar câteva sute, poate 1000 de persoane proveneau efectiv din Diaspora. Deci, dacă prezența Diasporei la acel miting nu reprezenta nici
măcar 2% dintre participanți, cum se poate vorbi despre un miting al Diasporei?

PDR este un partid născut din dorința Diasporei de a fi reprezentată politic în mod real.

PDR este un partid centrat pe problemele Diasporei și ale poporului român, nu pe ideologii și doctrine.

PDR nu este sucursala vreunui partid politic din România și nici nu intenționează să fie.

 

Comunicat de presă

29 iulie 2018

PDR este pentru acea Diasporă care uneşte şi construieşte, nu pentru cea care dezbină şi demolează.

Diaspora înseamnă mult peste 5 milioane de români împrăștiați în toate colțurile lumii, plus alte câteva milioane de români trăitori în Basarabia și în celelalte teritorii adiacente granițelor actuale ale României. Din păcate
numărul acestora este în continuă creștere, iar motivele care stau la baza acestui exod le cunoaștem cu toții.

Discrepanțele dintotdeauna dintre românii din străinătate și politica românească aveau până la un anumit punct o explicație istorică, însă acestea au fost alimentate permanent, cu rea voința și interese ascunse de către clasa
politica de acasă, astfel încât astăzi putem vorbi despre o adevărată prăpastie care desparte țara mamă de fii ei rătăciți dincolo de granițe.

De această diviziune creată artificial au beneficiat în goana lor spre putere toate partidele, folosind-o mai ales în scopuri electorale și beneficiind de
imensul flux financiar venit din Diaspora. Noi, Partidul Diaspora Română, credem că a sosit timpul ca această prăpastie să fie înlăturată odată pentru totdeauna. Știm bine cine sunt vinovații, dar credem că românii din străinătate trebuie să fie un factor de unitate și nu de dezbinare a României.

Credem că a sosit timpul să punem punct urii care ne dezbină de 30 de ani încoace şi să plantăm doar acele semințe din care să crească speranța și optimism.

De prea multe ori Diaspora a avut parte doar de manipulare iar rezultatele s-au văzut la toate alegerile de după 2004.

Mitingul promovat din străinătate pentru 10 august la București, fără ca Diaspora să fie în vreun fel consultată , și numit pompos “Mitingul Diasporei”, este în realitate o acțiune manipulatoare pusă la cale de cei care nu vor
altceva decât să înlocuiască actuala puterea cu puterea lor, a forței străzii.

Iată de ce, Partidul Diaspora Româna îi invită pe toți românii de bună credință și iubitori de țară din afara granițelor, să nu se lase manipulați și să nu participe la această tentativă de dărâmare a ordinii constituționale
bazate pe vot democratic chiar dacă nici nouă nu ne place cum a fost votată.

Suntem conștienți de existența corupției sufocante care-și are tentaculele înfipte în toate sferele societății românești, însă considerăm că în acest moment un miting al unei părți foarte vocale și incitatoare la ură, violențe,
anarhie și negare a democrației reprezentative consfințite constituțional, a unora din Diaspora sau din țară, la București, este neavenit și nu va face altceva decât să lărgească acea prăpastie care ne separă de țara mamă.

PDR crede că românii din afara granițelor pot și trebuie să aibă un rol determinant în redresarea României, dar nu participând la mitinguri alimentate cu ură și violență.

O țară cu pretenții de civilizație și democrație nu se gestionează prin mijloace necivilizate și anarhice.

PDR este pentru acea Diasporă care unește și construiește, nu pentru cea care dezbină şi demolează.”