DOAR  ÎMPREUNĂ  REFACEM  ROMÂNIA!

Dacă reprezentarea democratică așa cum este ea astăzi practicată și-a pierdut caracterul de mediere socială pe care l-au imaginat părinții democrației, și a intrat în “Cușca de fier” a unei discipline globale scăpate de sub controlul rațiunii umane prin limitarea drepturilor esențiale ale omului așa cum spune Constituția României la art. 22 – 27 care instituie “Dreptul la viața, la integritate fizică și psihică”,  E GRAV!

Dacă am ascuns și am uitat la comandă spusele lui Nicolae Paulescu că  “Naționalismul este adevărul natural iar creștinismul adevărul supranatural”,  E ȘI MAI GRAV!                                       

Dacă va trebui sa avem curajul de a înfrunta “selecția lacrimilor ” de mâine și să raționalizăm libertățile concepute în termeni inumani, dictate de “corectitudinea politică” o vom face Maica Românie dar iți promitem  la unison, trei generații, că nu îi vom ierta niciodată pe cei care astăzi  iți ucid viitorul. Iar dacă va trebui, vom repeta și noi ce spuneau marii patrioți romani: ” Mamă Țară iartă-ne că am îndrăznit să luptăm și să murim pentru tine”.

Situația epidemica inițială din China, avertismentele OMS, precum și notele scrise ale specialiștilor din Ministerul Sănătății, anunțau extinderea epidemiei în Europa încă din ultima decadă a lunii ianuarie. Cu toate acestea, autoritățile române, în frunte cu președintele și premierul, au minimalizat riscul, întrucât preocuparea lor exclusivă era reprezentată de alegerile anticipate, menite doar a anihila adversarii politici.

În data de 27 ianuarie 2020, președintele Iohannis chiar bagateliza epidemia, considerând că este o “simpla răceala”.

Și mai grav, în data de 9 martie, premierul desemnat Florin Vasile Cîțu și-a depus mandatul primit, cu 15 minute înainte de votul în Parlament al investiturii noului lui guvern, scriind pe pagina sa de socializare că face acest gest pentru a maximiza șansele partidului său de a câștiga alegerile anticipate. în scurt timp, întregul guvern interimar a intrat în auto-izolare, se desemnează premier același Ludovic Orban care fusese demis de Parlament prin moțiune de cenzură, și se obține investitura sa prin vot electronic, pentru a picta mai bine pericolul pandemiei. După care, în trei zile, se declară stare de urgență. Evident, acest scenariu i-a implica pe toți cei trei demnitari enunțați.

Mai mult de 45 de zile au fost irosite, în acest fel, făcând prevenția epidemiei inutilă, iar eforturile de combatere extrem de dificile și cvasi-inutile. Stocurile de materiale sanitare absolut necesare, mai ales medicilor, sunt insuficiente, aprovizionarea curentă cu aceste stocuri fiind din ce în ce mai scumpa și mai greu de făcut. Testele necesare, spațiile pentru tratament și carantină, personalul profesional pregătit pentru pandemie, fondurile și rezervele necesare, toate sunt în contra-timp, populația fiind victima medicala, socială și economică a improvizației generale care caracterizează reacția tardivă a autorităților romane. Efectele indirecte sunt și mai grave și extinse: – este penurie de medicamente pentru bolnavii cronici, tratamentele grele și îndelungate (dializa, citostaticele, recuperarea fiziologică) sunt înghețate, iar persoanele în vârstă și cele bolnave și singure sunt abandonate, întrucât asistența socială este în șomaj tehnic.

În privința românilor care s-au întors sau se întorc din străinătate, minimalizarea riscului de epidemie în Romania a fost o invitație de revenire în țara. Terorizați de epidemia din Italia, Spania si Franța, fără un loc de muncă sigur și fără asigurări de sănătate, mai mult de un milion de oameni s-au întors în țară. Haosul de la granițe (fără coridoare speciale de triere și fără spații imediate de izolare/carantinare) a fost depășit de improvizația de acasă, din țară. Recalcitranții nu s-au supus niciunei reguli, în schimb oamenii respectuoși cu legea și etica au fost umiliți, făcuți în mod cu totul inutil sa sufere de foame și de privare de minime condiții, ba chiar torturați psihic. Fiecare român care se întoarce din străinătate are familie și prieteni în țară, deci privațiunilor, prejudiciilor și suferințelor psihice ale acestuia  li se adaugă un întreg set de stări emoționale negative și depresie ale apropiaților săi, de acasă.

Cei trei demnitari, precum și cei care i-au sfătuit sau i-au susținut sunt vinovați de abuz în serviciu, inclusiv sub forma discriminării pe criterii de vârstă, origine etnică, apartenența politică, boală cronica etc. Scopul minimalizării inițiale a epidemiei și motivația întârzierii măsurilor de prevenție și combatere a fost unul interesat, politic, ceea ce face abuzul chiar mai grav.

Dacă nu a existat intenția (chiar și indirectă) pentru săvârșirea acestor fapte, cel puțin există culpa gravă, neglijența și incompetența în luarea măsurilor preventive și de combatere a epidemiei care se impuneau. Este greu de susținut însă că cei trei demnitari nu știau că se apropie epidemia, având în vedere atât avertizările globale și naționale, cât și enormul aparat al serviciilor secrete care le este în subordine și care în mod evident i-au informat (iar dacă nu au făcut-o este și mai grav, întrucât se vor fi dovedit, ele structurile serviciilor, complet inutile și excesiv de costisitoare pentru plătitorii de taxe și impozite).

Discriminarea îi privește pe românii care se întorc din străinătate, indiferent dacă se întorc sau nu din țări afectate de pandemie și indiferent dacă se întorc de la muncă în străinătate sau din călătorii de studii, de afaceri sau la copii/seniorii aflați în străinătate sau pentru că au rămas fără obiectul muncii cu care își câștigau, în mod reprobabil, traiul. Este evident că, în felul sau, fiecare dintre cei care au fost nevoiți să înfruntate frica indusa, panica destructivă, frustrarea și umilințele de orice fel au suferit psihic, fiecare în felul sau. Autorul generic este funcționarul public de la frontieră, dar instigatorii și cei care și-au dat consimțământul expres la aceste fapte (ba chiar le-au ordonat) sunt șefii autorităților publice deci primul ministru, guvernul și președintele Klaus Werner Iohannis.

Pentru toate aceste motive și pentru prea multe altele care nu au fost incluse în această înșiruire sintetică a faptelor vă așteptăm alături de noi pentru că

DOAR  ÎMPREUNĂ  REFACEM  ROMÂNIA!

× Suntem oriunde, oricând.