Articole de presă

Nu mai confundati Diaspora cu gruparea rezist din strainătate

30.05.2019 justitiarul.ro

Partidul Diaspora Română, ÎNREGISTRAT OFICIAL. Care este povestea din spate și cum a pornit ideea

13.03.2018 stiridiaspora.ro

Diaspora are primul partid înregistrat oficial, iată care sunt principalele obiective politice

12 03.2018 gazetaromaneasa.com

Partidul Diaspora Română nu a participat la ”mitingul diasporei” fără Diaspora din 10.08.2018

28.10.2018 facebook.com

PDR: ”România ca o pradă ușoară”

29.08.2018 gazetaromaneasca.com

Viorel Boldiș: ”Diaspora are nevoie de politicieni care să o reprezinte. Aşa a luat fiinţă Partidul Diaspora Romană”

25.08.2018 gazetaromaneasca.com

Constantin C. Manoliu, Partidul Diaspora Română: ”Românii din străinătate trebuie să fie înainte de toate un factor de unitate şi nu de dezbinare”

15.08.2019 evz.ro

Minciuna cu meleonul de #diasporeziști:  ”Ideea mitingului de un milion s-a născut pe aeroportul Otopeni”

07.08.2018 evz.ro

Românii din DIASPORA își fac PARTID politic. Anunță că NU PARTICIPĂ la mitingul din 10 august.

06.08.2016 gazetaromaneasca.com

Românii din afara țării înființează un nou partid: Partidul  Diaspora Română. ”PDR uneşte şi construieşte”

05.08.2018 newstandard.ro

Un constructor din Milano înființează Partidul Diaspora Română

15.09.2017 diasporaazi.ro

Constantin C. Manoliu, Vocea Diasporei: ”Puterea în România este exercitată direct de fostele și actualele

servicii de securitate.”

15.09.2015 diasporaazi.com

Constantin C. Manoliu: ”Alba – neagra văzută de afară.”

01.07.2008 adevarul.ro

Constantin C. Manoliu: ”În Italia, dacă nu ai spirit de conducător, n-ai făcut nimic.”

01.08.2008 adevarul.ro

 

Comunicate de presă

 

Comunicat de presă 12 martie 2019

Din data de 6 martie 2019, Partidul Diaspora Română este oficial înscris în registrul partidelor politice din România

În data de 6 martie 2019, Tribunalul Municipiului București a admis cererea de înregistrare a Partidului Diaspora Română PDR, a dispus înregistrarea acestuia, i-a acordat personalitate juridică de la data rămânerii definitive a sentinței și l-a înscris în registrul partidelor politice aflat la Grefa Tribunalului București.

Acest partid a luat ființă deoarece membrii fondatori și toți cei care au participat de la început la acest proiect politic dedicat tuturor românilor, consideră că problema emigrației masive a poporului român este o problemă de interes național major dacă nu chiar vital pentru România.

În acest context, iată care sunt principalele obiective politice ale PDR:

– Crearea condițiilor și promovarea măsurilor de susținere a românilor care doresc să se întoarcă în România.

– Redarea demnității tuturor românilor și recunoașterea patriotismului ca factor indispensabil în  menținerea în viață a culturii, a tradițiilor și a credinței strămoșești, într-un cuvânt, a națiunii  române.

– Combaterea și eliminarea fracturii dintre românii din țară și cei din Diaspora, indusă și susținută  prin politicile iresponsabile de învrăjbire socială între români.

– Militarea pentru o Uniune Europeană a națiunilor, nu o Uniune Europeană supranațională.

– Apărarea drepturilor tuturor românilor, indiferent de locul în care trăiesc și muncesc.

Pentru înlăturarea oricăror confuzii privitoare la formațiunile politice care s-au înființat sau se vor înființa în Diaspora, PDR face următoarele precizări:

– PDR nu a promovat și nu a participat la așa-zisul miting al Diasporei din 10 august 2018 de la  București și nici la ideile celor care l-au dorit și continuă pe aceeași direcție deoarece nu împărtășim mesajele de ură și dezbinare la adresa poporului român, indiferent de preferințele electorale ale acestuia.

– PDR a promovat și a participat la Referendumul pentru familie din 6-7 octombrie 2018, deoarece noi credem că familia este și trebuie să rămână cea care se întemeiază pe uniunea dintre un bărbat și o femeie.

– PDR consideră vinovate de situația actuală a României, în primul rând toate partidele care s-au  aflat la guvernare din 1990 încoace, dar, totodată trebuie să ne considerăm vinovați cu toții,  deoarece fie am fost indiferenți, fie ne-am complăcut, fie ne-am lăsat manipulați de către cei care  ne-au condus destinele.

– PDR are convingerea că renașterea României va începe odată cu întoarcerea acasă a românilor obligați să emigreze.

Cei care împărtășesc ideile noastre și doresc să ni se alăture, fie înscriindu-se în partid, fie ca  simpatizanți, au la dispoziție toate datele noastre de contact.

Cine spune că românii emigrați nu mai reprezintă o prioritate pentru statul român, este, în opinia  noastră, un dușman al României. Acestora le aducem aminte următoarea pildă a mântuitorului  nostru Iisus Cristos:

Luca. 15:3-7

3: Și a zis către ei pilda aceasta, spunând:

4: Care om dintre voi, având o sută de oi și pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci și nouă în pustie și se duce după cea pierdută, până ce o găsește?

5: Și găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se.

6: Și sosind acasă, cheamă prietenii și vecinii, zicându-le: Bucurați-vă cu mine, că am găsit oaia cea pierdută.

7: Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Partidul Diaspora Română PDR

Membri fondatori:  Constantin Ciprian Manoliu, Viorel Boldiș, Viorel Baciu

Centrul Direcțional Diaspora, Băile Herculane, Caraș Severin, România

Tel. Whatsapp: +40723803034

organizare@partiduldiaspora.ro

adeziuni@partiduldiaspora.ro

 

Comunicat de presă 4 septembrie 2018

Clarificări și eliminare confuzii

Întrucât s-au creat confuzii privind intențiile de înființate a unor partide, în diaspora, în urma așa-zisului miting al Diasporei, Partidul Diaspora Română face următoarele precizări:

PDR este un partid care a depus cererea de înscriere la Tribunalul București încă din 2016. Din diferite cauze, inclusiv cele de tip birocratic, înscrierea a întârziat și abia acum partidul este în fază de înregistrare în Registrul Partidelor Politice din România. Deci, nici într-un caz PDR nu este un partid născut din cenușa așa-zisului miting al Diasporei.

Încă de la anunțarea acestui miting în primăvara anului 2018, PDR, prin membrii săi fondatori, s-a pronunțat clar împotriva limbajului violent și vulgar folosit de către așa-zișii organizatori, proveniți din #rezist, din PACT, sau din Diaspora Europeană și împotriva dovezilor clare de manipulare și dezinformare care au precedat, însoțit și urmat ziua de 10 august.

Cu mult înaintea așa-zisului miting al Diasporei, PDR, prin membrii săi fondatori, a denunțat manipularea practicată de către cei care se erijau în promotori ai mitingului şi lideri ai Diasporei. PDR a susținut întotdeauna că acel miting nu era al Diasporei şi nu putea reprezenta Diaspora, întrucât cele doar câteva zeci de persoane care îl promovau printr-un limbaj violent nu puteau reprezenta Diaspora.

Din cele câteva zeci de mii de protestări prezenți în Piața Victoriei la 10 august, se știe că doar câteva sute, poate 1000 de persoane proveneau efectiv din Diaspora. Deci, dacă prezența Diasporei la acel miting nu reprezenta nici măcar 2% dintre participanți, cum se poate vorbi despre un miting al Diasporei?

PDR este un partid născut din dorința Diasporei de a fi reprezentată politic în mod real.

PDR este un partid centrat pe problemele Diasporei și ale poporului român, nu pe ideologii și doctrine.

PDR nu este sucursala vreunui partid politic din România și nici nu intenționează să fie.

 

Comunicat de presă 29 iulie 2018

PDR este pentru acea Diasporă care uneşte şi construieşte, nu pentru cea care dezbină şi demolează.

Diaspora înseamnă mult peste 5 milioane de români împrăștiați în toate colțurile lumii, plus alte câteva milioane de români trăitori în Basarabia și în celelalte teritorii adiacente granițelor actuale ale României. Din păcate numărul acestora este în continuă creștere, iar motivele care stau la baza acestui exod le cunoaștem cu toții.

Discrepanțele dintotdeauna dintre românii din străinătate și politica românească aveau până la un anumit punct o explicație istorică, însă acestea au fost alimentate permanent, cu rea voința și interese ascunse de către clasa politica de acasă, astfel încât astăzi putem vorbi despre o adevărată prăpastie care desparte țara mamă de fii ei rătăciți dincolo de granițe.

De această diviziune creată artificial au beneficiat în goana lor spre putere toate partidele, folosind-o mai ales în scopuri electorale și beneficiind de imensul flux financiar venit din Diaspora.

Noi, Partidul Diaspora Română, credem că a sosit timpul ca această prăpastie să fie înlăturată odată pentru totdeauna. Știm bine cine sunt vinovații, dar credem că românii din străinătate trebuie să fie un factor de unitate și nu de dezbinare a României.

Credem că a sosit timpul să punem punct urii care ne dezbină de 30 de ani încoace şi să plantăm doar acele semințe din care să crească speranța și optimism.

De prea multe ori Diaspora a avut parte doar de manipulare iar rezultatele s-au văzut la toate alegerile de după 2004.

Mitingul promovat din străinătate pentru 10 august la București, fără ca Diaspora să fie în vreun fel consultată , și numit pompos “Mitingul Diasporei”, este în realitate o acțiune manipulatoare pusă la cale de cei care nu vor altceva decât să înlocuiască actuala puterea cu puterea lor, a forței străzii.

Iată de ce, Partidul Diaspora Româna îi invită pe toți românii de bună credință și iubitori de țară din afara granițelor, să nu se lase manipulați şi să nu participe la această tentativă de dărâmare a ordinii constituționale bazate pe vot democratic chiar dacă nici nouă nu ne place cum a fost votată.

Suntem conștienți de existența corupției sufocante care-și are tentaculele înfipte în toate sferele societății românești, însă considerăm că în acest moment un miting al unei părți foarte vocale și incitatoare la ură, violențe, anarhie și negare a democrației reprezentative consfințite constituțional, a unora din Diaspora sau din țară, la București, este neavenit și nu va face altceva decât să lărgească acea prăpastie care ne separă de țara mamă.

PDR crede că românii din afara granițelor pot și trebuie să aibă un rol determinant în redresarea României, dar nu participând la mitinguri alimentate cu ură și violență.

O țară cu pretenții de civilizație și democrație nu se gestionează prin mijloace necivilizate și anarhice.

PDR este pentru acea Diasporă care unește și construiește, nu pentru cea care dezbină şi demolează.”

 

Organizații PDR

ROMÂNIA PDR Central, București, Cluj – Napoca, Oradea, Suceava, Craiova , Iași, Brăila, Constanța, Caracal, Sfântu Gheorghe

REPUBLICA MOLDOVA Chișinău, Bălți

ITALIA Roma, Milano, Torino,  Brescia, Venezia, Saronno, Monza, Nerviano, Valeggio sul Mincio, Cassano d’Adda,

SPANIA Madrid, Coslada, Arganda del Rey, Mostoles, Las Rosas, Alcala de Henares, Torrejon de Ardoz, San Sebastian

GERMANIA Munchen, Stuttgart

MAREA BRITANIE Londra, Manchester, Bristol

IRLANDA Dublin

FRANȚA Paris, Cannes

AUSTRIA Viena, Salzburg

PORTUGALIA Lisabona

OLANDA  Amsterdam, Aachen

BELGIA Bruxelles

DANEMARCA Copenhaga

SUEDIA Stokholm

UNGARIA Budapesta, Gyula, Szeged 

GRECIA  Atena

CIPRU Nicosia

BULGARIA Sofia

SERBIA Belgrad, Milanovac

UKRAINA Cernăuți

POLONIA Varșovia

TURCIA Istanbul

PALESTINA Ramallah

ISRAEL TelAviv 

IORDANIA  Amman

CANADA Montreal

SUA Chicago

× Suntem oriunde, oricând.