POLITICA COOKIE

Colectare, acord, condiții de utilizare

Intrată în vigoare la data de 25 mai 2018.

Vă rugăm sa citiţi cu atenţie informaţiile care urmează:

Această set de date constituie politică cookie și se referă la cookie-urile și paginile web operate de www.partiduldiaspora.ro și aflate în pagina de CONTACT  / GDPR.

Acest website folosește atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.

În conformitate cu Directiva „e-Intimitate” a UE, în vigoare de la 26 mai 2012 şi cu prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, tuturor vizitatorilor website-ului li se cere consimţământul înaintea transmiterii de cookies în computerele acestora.

Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare pe website-ul nostru și pentru adaptarea acestuia la nevoile și interesele dumneavoastră, website-ul nostru folosește cookies.

Ce este un cookie ?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut şi ca „browser cookie”, „HTTP cookie” sau pur şi simplu „cookie”) este un fișier text de dimensiuni mici care este stocat pe computer și care identifică în mod unic browserul web (ex: Chrome, Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox) pe care îl folosiți. Cookie-ul este stocat pe orice terminal cu acces la internet, la solicitarea emisă de către serverul web care găzduiește website-ul nostru, către un browser web. Cookie-ul nu conține software sau viruși. În principiu, utilizarea de cookie-uri nu va duce la identificarea dumneavoastră, nu implică colectarea de date cu caracter personal şi nu poate accesa informaţiile de pe hard driverul utilizatorului.

Cookie-urile au durată de viață diferită. Un cookie de sesiune este stocat temporar în istoricul browser ului dumneavoastră și este memorat până când închideți pagina sau ieșiți de pe website. Un cookie persistent rămâne pe hard disk și după ce închideți browser-ul. Cookie-urile persistente pot fi utilizate de browser-ul dumneavoastră în vizitele ulterioare pe site. Cookie-urile persistente pot fi eliminate, urmând instrucțiunile browser-ului web pe care îl folosiți. Puteți să configurați browser-ul web pentru a refuza toate cookie-urile sau pentru a indica când se trimite un cookie. Cu toate acestea, unele funcționalități ale www.partiduldiaspora.ro pot să nu funcționeze corect dacă refuzați acceptarea plasării de cookie-uri.

Pagina web www.partiduldiaspora.ro  este construită folosind platforma WordPress. Puteți citi mai multe despre politica de confidențialitate și privind cookie-urile a WordPress adresa:  https://wordpress.org/about/privacy/cookies/ .

Securitate si probleme legate de confidenţialitate.

Cookie-urile NU sunt viruşi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăţi de cod, aşa că nu pot fi executate, nici nu pot rula în mod automat. În consecinţă, nu se pot duplica sau replica pe alte reţele pentru a rula sau a se replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcţii, nu pot fi considerate viruşi. Cookie-urile pot fi, totuşi, folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informaţii despre preferinţele şi istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume website cât şi pe alte website-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware.

Multe produse anti-spyware sunt conştiente de acest fapt şi, în mod constant, marchează cookie-urile pentru a fi șterse, în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general, browser-ele au integrate reglaje de confidenţialitate, care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate şi ştergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri.

Deoarece protecţia identităţii este foarte valoroasă şi reprezintă dreptul fiecărui utilizator de Internet, este indicat să ştie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile.

Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant, în ambele sensuri, informaţii între browser şi website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informaţiile conţinute de cookie pot fi interceptate. Deşi foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o reţea necriptată (ex.: o reţea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică reglaje greşite ale cookie-urilor pe webservere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informaţii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informaţiile cu scopul de a accesa neautorizat anumite site-uri.

Este foarte important ca utilizatorii să fie atenţi în alegerea metodei celei mai potrivite de protecţie a informaţiilor personale.

De ce sunt cookie-urile importante pentru internet ?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcţionării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experienţe de navigare prietenoase şi adaptată preferinţelor şi intereselor fiecărui utilizator.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele dvs, evidenţiate prin comportamentul de navigare.

Scopul, utilizarea și exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor.

Site-ul Partidului Diaspora Română  instalează module cookie doar pentru a permite îmbunătățirea funcțiilor oferite, astfel încât experiența ocazionată de vizitarea site-ului să devină mai plăcută.

Partidului Diaspora Română nu utilizează module cookie pentru a culege, a prelucra, a difuza sau a înregistra date cu caracter personal.

Cookie-urile joacă un rol important în facilitarea accesului şi livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe Internet, cum ar fi:

  1. Personalizarea anumitor setări precum limba în care este vizualizat un site sau accesarea preferinţelor vechi prin accesarea butonului „Înainte” şi „Înapoi”.
  2. Oferirea către deţinători de site-uri q feedback-urilor asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face şi mai eficiente şi mai accesibile pentru utilizatori.
  3. Permiterea aplicaţiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experienţă de navigare mai valoroasă, mai utilă şi mai plăcută.
  4. Îmbunătățesc eficiența publicității online.
  5. Oferă conținut şi servicii adaptate preferințelor de navigare a utilizatorului.
  6. Oferă posibilitatea de adaptare în funcție de interesele utilizatorilor – reținerea parolelor.
  7. Reţin setările filtrelor de protecţie a copiilor privind conținutul pe Internet (opţiuni family mode,funcţii de safe search).
  8. Limitează frecvenţa de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afişări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  9. Facilitează măsurarea, optimizarea şi caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conţinut este vizualizat şi modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăţi site-urile în beneficiul utilizatorilor.

Care sunt avantajele cookie-urilor și de ce le  folosim ?

Un cookie conţine informaţii care fac legătura între un web-browser (utilizator) şi un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informaţia deja stocată şi reacţiona înconsecinţă. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex-preferinţele în materie de confidenţialitate online, opţiunile privind limba site-ului.

Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune şi fixe.

Cele per sesiune sunt fişiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicaţiei (browser-ului web).

Cele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioada definită de parametrii Cookie-ului sau până sunt şterse manual de utilizator.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Cookie-urile pot fi de mai multe feluri și pot fi plasate în funcție de scopul pentru care sunt utilizate astfel:

Esențiale: atunci când sunt necesare pentru încărcarea eficientă a paginilor web, a conținutului multimedia de pe website sau atunci când privesc utilizarea în condiții de siguranță a paginilor web și previn autentificarea neautorizată.

Pentru performanță și targhetare: își amintesc preferințele dumneavoastră astfel încât să nu le setați de fiecare dată când intrați pe website (ex: alegerea limbii în care să se afișeze conținutul website-ului).

Pentru analiză și măsurare a traficului:  respectiv pentru a putea cuantifica numărul de utilizatori și tendințele de navigare pe website. Pentru analiză folosim serviciile Google Analytics.

Pentru furnizarea de mesaje personalizate: în funcție de interesele dumneavoastră specifice.

De asemenea, cookie-urile sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înţelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permiţându-ne îmbunătăţirea structurii şi conţinutului lor, excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

Împreună cu cookie-urile folosim și mici date grafice numite web beacons care ne pot spune dacă ați accesat un anumit conținut (de exemplu, dacă ați deschis un e-mail).

Ce sunt cookie-urile de la părți terțe (third-party) și la ce folosesc ?

Pe unele pagini tertii pot plasa cookie-uri prin intermediul website-ului nostru. De exemplu, folosim plug-inuri de la rețele sociale pentru a facilita partajarea informației și pot proveni de la următorii terţi: facebook.com, twitter.com, etc.

Părțile terțe care plasează cookie-uri prin intermediul site-ului nostru trebuie de asemenea să respecte legislația în vigoare și politicile noastre de confidențialitate.

Aceste cookie-uri sunt utile pentru a raporta statisticile de utilizare a site-ului în folosirea anumitor plug-in-uri ca:

  1. Cookie-uri de Urmărire/Tracking cookies.Urmăresc comportamentul pe site și îl conectează de alte valori care să permită o mai bună înțelegere a obiceiurilor de utilizare.
  2. Cookie-uri de Optimizare/Optimization cookie.Permit urmărirea în timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficiența acestora.
  3. Cookie-uri pentru parteneri.Oferă partenerilor noștri metrici de conversie pentru a-și putea optimiza eforturile de marketing plătite.

Listă cookie-urilor third-party (terță parte) folosite de site-ul nostru.

intrată în vigoare la 25 mai 2018:

Nume Domeniu Scop Valabilitate Mai multe informații
DoubleClick Partner 20 luni DoubleClick Cookies Policy
Facebook Optimizare 3 luni Facebook Cookies Policy
Google Tracking, Optimizare, Partner 20 luni Google Opt-Out

Cookie-urile third-party nu sunt stocate de site-ul nostru. Site-ul nostru nu stochează cookie-uri. El permite stocarea datelor în fișiere de tip cookie în browserul dvs. Pentru a gestiona ce anume și cum anume doriți să trimiteți datele de cookie către partenerii site-ului nostru, vă rugăm să utilizați link-urile puse la dispoziție în tabelul de mai sus.

Alte cookie-uri ale terţelor părţi.

Pe unele pagini, terţii pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicaţii sau pentru a particulariza o aplicaţie. Datorită modului de utilizare, website-ul nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terţele părţi nu pot accesa cookie-urile deţinute de respectivul website. De exemplu, când utilizatorul distribuie un articol folosind butonul pentru reţelele sociale aflat pe un website, acea reţea socială va înregistra activitatea utiliatorului, nu website-ul pe care se află butonul.

Ce tip de informaţii sunt stocate şi accesate prin intermediul cookie-urilor ?

Cookie-urile păstrează informaţii într-un fişier text de mici dimensiuni, care permit unui website să recunoască un browser. Web-serverul va recunoaşte browserul, până când cookie-ul expiră sau este şters. Cookie-ul stochează informaţii importante, care îmbunătăţesc experienţa de navigare pe Internet, de exemplu:-  setările limbii în care se doreşte accesarea unui site. Un exemolu de utilitate a cookie-urilor este păstrarea unui utilizator logat în contul de webmail;

Conțin cookie-urile date personale ?

Cookie-urile în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate şi, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcţionalităţi pentru utilizator. Aceste date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Sfaturi pentru o navigare sigură şi responsabilă, bazată pe cookies.

Datorită flexibilităţii lor şi a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate website-uri, inclusiv cele mai mari, folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite şi utilizate, printre care: Facebook, Twitter, YouTube, Gmail, Yahoo şi altele.

Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigaţi fără grijă, însă cu ajutorul cookie-urilor:
particularizaţi-vă reglajele browserului, în ceea ce priveşte cookie-urile, pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securităţii utilizării cookie-urilor;

  1. dacă nu vă deranjează cookie-urile şi sunteţi singura persoană care utilizează computerul, puteţi regla termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare şi al datelor personale de acces;
  2. dacă împărţiţi accesul la calculator, puteţi lua în considerare reglarea browserului pentru a şterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideţi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa website-urile care plasează cookie-uri şi de a şterge orice informaţie de vizitare, la închiderea sesiunii de navigare;
  3. instalaţi-vă şi actualizaţi-vă constant aplicaţii antispyware. Multe dintre aplicaţiile de detectare şi prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilităţile browserului sau să descarce software periculos;
  4. asiguraţi-vă că aveţi browserul mereu actualizat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni şi nu pot fi evitate, dacă doriţi să vă bucuraţi de acces pe cele mai bune şi cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaţionale. Cu o înţelegere clară a modului lor de operare şi a beneficiilor pe care le aduc, puteţi lua măsurile necesare de securitate, astel încât să puteţi naviga cu încredere pe Internet.

Cum procedați dacă nu doriți să fie instalate module cookie pe computerul dumneavoastră ?

Există persoane pentru care stocarea unor informații extrase din computerul sau dispozitivul lor mobil are un caracter relativ invaziv, mai ales atunci când informațiile în cauză sunt stocate și utilizate de către terți care le sunt necunoscuți. Dacă preferați, aveți posibilitatea de a bloca toate modulele cookie sau doar pe unele dintre acestea ori chiar de a elimina module cookie care au fost instalate pe terminalul dumneavoastră. Fiți însă conștient de faptul că riscați să nu puteți utiliza anumite funcții. Pentru a activa acest blocaj, trebuie să modificați parametrii de confidențialitate ai browser-ului. Unii operatori terți au elaborat instrumente ale căror module permit să se dezactiveze culegerea și utilizarea datelor.

Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat şi folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că utilizatorul nu va mai primi / vedea publicitate online. Este posibilă reglarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate, sau se poate regla browser-ul să accepte cookie-uri de la un anumit website. Dar, de exemplu, daca un utilizator nu este înregistat folosind cookie-urile, nu va putea lăsa comentarii.

Care sunt opțiunile dvs. privind cookie-urile ?

În general, o aplicaţie folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor pe terminal în mod implicit.

Aceste setări pot fi schimbate în aşa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informaţii detaliate despre posibilităţile şi modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicaţiei (browser-ului web).

Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcţionalităţi ale paginii web.

În acest sens cookie-urile esențiale (fără de care site-ul nostru nu mai poate funcționa corect) nu pot fi editate.

Cum pot să dezactivez sau să refuz cookie-uri ?

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba reglajele cookie-urilor.

Aceste reglaje se găsesc, de regulă, în meniurile (butoanele) „Opţiuni”, „Reglaje” sau „Preferinţe” ale browserului.

Dezactivarea cookie-urilor poate duce la îngreunarea utilizării website-ului. Totuși, este posibilă setarea din browser astfel încât aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau să nu se accepte cookie-uri de la un website anume.

Aceste setări se găsesc de regulă în browser la ”opțiuni” sau în meniul de ”preferințe”. Pentru mai multe detalii cu privire la acest tip de setări, accesați următoarele link-uri:

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Întrebări, Sugestii și Reclamații ?

Pentru informații sau solicitări în baza dreptului persoanelor vizate conform GDPR sau dacă aveți întrebări referitoare la prezenta politică de cookie-uri și protecția datelor, sau la pagina noastră de internet sau doriți mai multe  detalii și informații cu privire la prezenta politică cookies vă puteți adresa Ofițerului nostru (Responsabil) cu Protecția Datelor la adresa email: info@partiduldiaspora.ro.

NOTA GENERALĂ DE INFORMARE

DREPTURILE TALE ÎN DETALIU

Poți găsi informații separate cu privire la dreptul tău la opoziție în secțiunea DREPTUL TĂU LA OPOZIȚIE din partea finală a acestei note generale de informare.

Dreptul de a fi informat(ă).

În calitate de operator, luăm măsurile adecvate pentru ca informațiile furnizate și comunicările referitoare la prelucrare să fie într-o formă concisă, transparentă, inteligibilă și ușor accesibilă, într-un limbaj clar și simplu, în special atunci când informațiile sunt adresate în mod specific unui minor. Informațiile pot fi furnizate fie în scris, fie prin alte mijloace (inclusiv în format electronic, atunci când este oportun).

Vei fi informat(ă) atât atunci când datele cu caracter personal sunt colectate de la tine, cât și atunci când au fost obținute de la un terț.

Dreptul de acces.

Pentru a putea fi informat(ă) cu privire la prelucrare și a putea verifica legalitatea acesteia, ai dreptul de acces la datele cu caracter personal referitoare la tine pe care le prelucrăm.

De asemenea, ai dreptul de a obține de la noi confirmarea că se prelucrează sau nu datele tale cu caracter personal. Dacă prelucrăm datele tale cu caracter personal, ai dreptul de acces la datele respective; de asemenea, într-o astfel de situație, ai dreptul de acces la următoarele informații:

  1. scopurile prelucrării;
  2. categoriile de date cu caracter personal vizate;
  3. destinatarii/categoriile de destinatari cărora le-au fost sau le vor fi divulgate datele, în special destinatari din state terțe ori organizații internaționale;
  4. perioada pentru este preconizată stocarea datelor sau, dacă nu este posibil, criteriile utilizate pentru stabilirea perioadei de stocare;
  5. faptul că ai dreptul de a ne solicita rectificarea, ștergerea datelor sau restricționarea prelucrării datelor și dreptul de a te opune prelucrării;
  6. dreptul tău de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal;
  7. dacă datele nu sunt colectate de la tine, orice informații referitoare la sursă;
  8. existența unui proces decizional automatizat (inclusiv crearea de profiluri) și informații privind logica utilizată și importanța și consecințele preconizate ale prelucrării pentru tine.

Dreptul la rectificare.

Dacă datele tale cu caracter personal sunt inexacte ori incomplete, ai dreptul ca acestea să fie rectificate de noi, fără întârzieri nejustificate. În funcție de scopul prelucrării datelor cu caracter personal, ai dreptul ca datele pe care le prelucrăm să fie completate (dacă este cazul), inclusiv în urma oferirii de declarații suplimentare de către tine.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”).

Ai posibilitatea de a solicita ca datele tale cu caracter personal să fie șterse fără întârzieri nejustificate dacă nu mai este necesar să le prelucrăm. Ai dreptul la ștergerea datelor care te privesc în următoarele situații:

  1. datele tale cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru realizarea scopurilor pentru care le-am colectat (prelucrat);
  2. ți-ai retras consimțământul în temeiul căruia a avut loc prelucrarea și nu există un alt temei pe care ne putem baza pentru a vă prelucra datele;
  3. te opui prelucrării (în temeiul dreptului tău la opoziţie) și nu există motive legitime care să ne dea dreptul de a îți prelucra datele în continuare;
  4. am prelucrat datele tale în mod ilegal;
  5. există o obligație legală a noastră pentru care este necesară ștergerea datelor;
  6. colectarea datelor a avut loc în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale unui minor.

La rândul nostru, avem dreptul să refuzăm solicitarea ta de ștergere a datelor cu caracter personal dacă este necesar să le prelucrăm:

  1. pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și informare;
  2. pentru a respecta o obligație legală de prelucrare, pentru a îndeplini o sarcină executată în interes public sau în cadrul exercitării unei autorități oficiale cu care suntem învestiţi;
  3. pentru motive de interes public în domeniul sănătății publice;
  4. în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice, în conformitate cu legislaţia protecţiei datelor cu caracter personal, în măsura în care dreptul la ștergerea datelor este susceptibil să facă imposibilă sau să afecteze în mod grav realizarea obiectivelor prelucrării respective;
  5. pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Dreptul la restricționarea prelucrării.

Ai dreptul de a ne cere să restricţionăm prelucrarea datelor tale dacă cel puțin una dintre următoarele condiții este îndeplinită:

  1. contești exactitatea acelor date – în acest caz, vom opri prelucrarea până când vom verifica exactitatea acelor date;
  2. prelucrarea este ilegală – caz în care, deși ai dreptul ca datele tale să fie șterse („dreptul de a fi uitat”), te opui ştergerii și, în schimb, ne soliciţi să restricţionăm utilizarea lor;
  3. nu mai avem nevoie de acele date, dar tu ni le soliciţi în scopul constatării, al exercitării sau al apărării unui drept în instanță;
  4. te-ai opus prelucrării necesare pentru îndeplinirea unei sarcini de interes public sau care rezultă din exercitarea autorității publice cu care suntem învestiţi sau te-ai opus prelucrării necesare în scopul intereselor legitime ale noastre ori ale unui terț – în toate aceste cazuri, vom opri prelucrarea datelor tale pe parcursul perioadei în care verificăm dacă motivele legitime care întemeiază prelucrarea datelor de către noi prevalează asupra drepturilor tale.

Cu toate acestea, vom continua să prelucrăm (și altfel decât prin stocare) datele a căror prelucrare a fost restricționată de tine dacă și în măsura în care:

  1. ești de acord cu prelucrarea;
  2. prelucrarea este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  3. prelucrarea este necesară pentru protecția drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice;
  4. prelucrarea este necesară din motive de interes public important al Uniunii Europene sau al unui stat membru al Uniunii Europene.

Te vom informa înainte de a ridica restricționarea prelucrării.

De exemplu, în funcție de modul concret în care prelucrăm datele în cauză, pentru a da curs cererii de restricționare a prelucrării, putem muta temporar într-un alt sistem de prelucrare datele a căror prelucrare este restricționată, putem bloca accesul utilizatorilor la acele date sau adopta orice măsuri cu efect similar.

Dreptul la portabilitatea datelor.

Poţi obţine de la noi datele tale cu caracter personal pe care le prelucrăm, pentru a le utiliza în scopurile în care dorești și a putea să le transferi dintr-un mediu în altul, într-un mod sigur și facil. Ai dreptul la portabilitate numai în privința datelor pe care le prelucrăm în temeiul consimțământului tău, pentru executarea unui contract la care ești parte sau pentru a face demersuri înainte de încheierea unui contract, la cererea ta.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată (inclusiv cu privire la crearea de profiluri).

La momentul la care îți prezentăm această notă de informare, nu prelucrăm în mod automat datele tale.

Dacă în viitor vom realiza prelucrări automate ale date tale:

  1. ai dreptul de a nu fi supus(ă) unor decizii întemeiate pe astfel de prelucrări, care produc efecte juridice cu privire la tine sau care te afectează altfel în mod semnificativ;
  2. nu vei beneficia însă de dreptul de mai sus atunci când decizia (i) este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între tine şi PDR, (ii) este prevăzută de lege sau (iii) este întemeiată pe consimțământul tău explicit;
  3. în cazul în care decizia este necesară pentru încheierea ori executarea unui contract între tine şi PDR sau este întemeiată pe consimțământul tău explicit, ai următoarele drepturi: (i) dreptul de a obține intervenție umană în luarea deciziei, (ii) dreptul de a îți exprima punctul de vedere și (iii) dreptul de a contesta decizia;
  4. deciziile noastre întemeiate pe prelucrări automate, atunci când sunt permise, nu vor avea la bază categoriile speciale de date cu caracter personal ale tale, cu excepția cazului în care ai consimțit expres sau prelucrarea acelor date este necesară pentru motive de interes public major, în temeiul legii.

Dreptul de a îți retrage consimțământul.

În situațiile în care îți prelucrăm datele pe baza consimțământului tău, ai dreptul de a îți retrage consimțământul, cel puțin la fel de simplu ca acordarea acestuia. Puteți face aceasta în orice moment, prin modurile indicate în secțiunea de mai sus referitoare la modul în care îți poți exercita drepturile – secțiunea CARE SUNT DREPTURILE TALE ȘI CUM LE POȚI EXERCITA. Dacă îți retragi consimțământul, aceasta nu va afecta legalitatea prelucrării pe care am efectuat-o pe baza acestuia anterior retragerii.

Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor.

Pe lângă orice alte drepturi pe care le ai cu privire la formularea de cereri înaintea instanțelor judecătorești și a altor autorități, ai dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere a prelucrării datelor, în cazul în care consideri că prelucrarea datelor tale de către noi încalcă legislația. Poți depune plângere în special la autoritatea de supraveghere din statul membru al Uniunii Europene: (i) în care ai reședința obișnuită; sau (ii) în care se află locul tău de muncă; sau (ii) în care a avut loc presupusa încălcare a drepturilor tale cu privire la protecția datelor. În România, autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

DREPTUL TĂU LA OPOZIȚIE

Ai dreptul de a te opune prelucrării datelor tale cu caracter personal care este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public, rezultă din exercitarea autorității publice cu care suntem învestiți sau este necesară pentru interesele legitime ale noastre sau ale unui terț.

De asemenea, ai dreptul de a te opune prelucrării în scopuri de cercetare științifică ori istorică sau în scopuri statistice, mai puțin în cazul prelucrarea respectivă este necesară pentru îndeplinirea unui sarcini realizate din motive de interes public

Prelucrarea datelor tale de către noi încalcă legislația. Poți depune plângere în special la autoritatea de supraveghere din statul membru al Uniunii Europene: (i) în care ai reședința obișnuită; sau (ii) în care se află locul tău de muncă; sau (ii) în care a avut loc presupusa încălcare a drepturilor tale cu privire la protecția datelor. În România, autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Detaliile de contact ale ANSPDCP sunt următoarele:

Adresă: Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, București, România, cod poștal 010336

Număr de telefon (fix): 031 805 92 11

Număr de fax: 031 805 96 02

Adresă de email: anspdcp@dataprotection.ro

Website: http://www.dataprotection.ro/

ANEXA NOTA GENERALĂ DE INFORMARE

PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Data intrării în vigoare: 25 mai 2018

Confidențialitatea, securitatea și protecția datelor dv. cu caracter personal atunci când utilizați platforma noastră de prezentare, informare și dialog https://pdr.partiduldiaspora.ro/ a Partidului Diaspora Română (PDR) sunt importante pentru noi, Partidul Diaspora Română, (PDR sau noi).

Prin urmare, asigurarea confidențialității și integrității datelor dv. va fi o prioritate a PDR și o preocupare constantă pentru noi. De aceea, ne străduim să utilizăm datele dv. cu caracter personal atunci când vor exista și fi prelucrate în conformitate cu principiile și în spiritul legislației în materie aplicabile în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR).

Cui se adresează această Anexă Notă Generală de Informare ?

Am pregătit această informare generală pentru toate persoanele care vizitează site-ul PDR și ale căror date personale ajung să fie prelucrate de către noi în interacțiunea acestora cu PDR. Indiferent dacă sunteți simplu vizitator al site-ului sau voluntar, simpatizant sau membru PDR, este util să parcurgeți acest material cu atenție. Vă rugăm să parcurgeți mai întâi glosarul de la finalul acestei informări generale.

Ce această Anexă Notă Generală de Informare ?

Informarea Generală privind protecția datelor cu caracter personal de către PDR prezintă:categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm;

  1. scopurile pentru care le prelucrăm;
  2. în lumina acestor scopuri, temeiurile prelucrărilor;
  3. terții către care am putea divulga/transmite datele;
  4. durata prelucrării acestor date (perioada de stocare);
  5. ce se poate întâmpla dacă nu ne furnizați datele solicitate;
  6. drepturile dv. în legătură cu prelucrarea datelor dv. de către noi și modul în care puteți exercita aceste drepturi;
  7. datele de contact la care ne poți contacta cu privire la protecția datelor dv. cu caracter personal;
  8. situațiile în care se aplică această informare și modificările sale.

Categorii de date. Scop. Temei.

Mai jos, vă prezentăm fiecare situație în care PDR ar putea folosi datele dv. cu caracter personal, în funcție de categoria căreia îi aparțineți. Indiferent de categoria din care faceți parte, vă rugăm să consulți și punctul 1.4 de mai jos, care cuprinde informații cu privire la scopul și temeiul pentru care putem prelucra datele dv. indiferent de categoria de persoane din care faceți parte.

În toate cazurile, obținem datele dv. cu caracter personal de la dv., acestea nefiindu-ne furnizate de către alte persoane.

  1. Sunteți un utilizator pe site-ul http://partiduldiaspora.ro/ PDR ?
  2. Dacă aveți deja un cont de voluntar/simpatizant/membru al PDR pe http://partiduldiaspora.ro/ sau doriți să dobândiți una dintre calitățile de mai sus, atunci vom folosi datele dv. cu caracter personal pentru:
  3. Crearea și menținerea unui raport de colaborare cu PDR prin intermediul website-ului PDR. Vom utiliza datele dumneavoastră pentru a vă putea crea și oferi acces la organizația PDR. În acest scop, avem nevoie să ne furnizați următoarele informații: prenume, nume, număr de telefon, adresă de email, județ și să alegeți o parolă. În acest caz, vom întemeia prelucrea datelor pe necesitatea întemeierii/instaurării raporturilor de colaborare ierarhice cu dumneavoastră (Termenii și Condițiile de utilizare a site-ului PDR).
  4. Comunicarea cu dv. pentru rezolvarea solicitărilor. Mai precis, vom utiliza datele dv. pentru a răspunde eventualelor solicitări, cerințe, reclamații, sau oricăror altor întrebări pe care ni le veți adresa.
  5. În acest caz, temeiul prelucrărilor datelor va fi tocmai eficientizarea comunicării și colaborării cu dv. (dacă sunteți o persoană fizică care acționează în nume propriu pentru instaurarea unor raporturi de colaborare)/interesele noastre legitime de a instaura raporturi corecte cu compania din care faceți parte (dacă reprezentați o persoană juridică) sau, după caz, consimțământul dumneavoastră (atunci când ne transmiteți o solicitare, sunteți de acord să prelucrăm numele, prenumele tău, datele dumneavoastră de contact și alte informații din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a-ți putea transmite răspunsul nostru).
  6. Datele cu caracter personal care se referă la dv. pe care le vom prelucra includ: nume, prenume, adresă de email, număr de telefon, adresă poștală.

Sunteți membru, susținător sau voluntar înscris sau care dorește să se înscrie în PDR ?

Atunci, e posibil să folosim datele dv. cu caracter personal pentru următoarele scopuri:

Pentru a putea instaura/desfășura relații de colaborare cu dumneavoastră.

Este necesar să prelucrăm anumite informații care vă privesc pentru a putea începe și menține un raport de colaborare.

Prima etapă a colaborării cu dv. ca voluntar, susținător sau membru este înscrierea dumneavoastră în PDR. În acest scop, vom prelucra următoarele date: prenume, nume, număr de telefon, adresă de email, calitatea solicitată, informații privind organizația din care doriți să faceți parte.

Ulterior, veți participa la procesul firesc de colaborare politică. Pentru a vă putea înregistra în organizația  noastră ca membru/susținător/voluntar, va trebui să vă solicităm și să utilizăm următoarele informații/ documente care pot constitui/pot conține, de asemenea, date cu caracter personal: prenume, nume, număr de telefon, adresă de email, parola pe care ai ales-o, tipurile de servicii oferite, informații privind organizația din care faceți parte.

Comunicarea cu dv. pentru rezolvarea solicitărilor.

Mai precis, vom utiliza datele dv. pentru a răspunde eventualelor  solicitări, cerințe, reclamații, sau oricăror altor întrebări pe care ni le veți adresa în decursul relației noastre. 

Sunteți un vizitator al site-ului PDR sau ați interacționat cu vreunul dintre conturile noastre pe rețelele de socializare ?

Atunci, e posibil să vă folosim datele cu caracter personal pentru următoarele scopuri:

Îmbunătăţirea experienţei dv. pe website-ul nostru.

Pentru a putea ține cont de preferințele pe care le-ați exprimat în sesiuni de navigare anterioare, pentru a adapta website-ul nostru la dispozitivul pe care îl folosiți, pentru a soluționa problemele pe care le-ați putea întâmpina la accesare, prelucrăm date precum: adresa IP; identificatori cookies; alţi identificatori online; identificator unic de dispozitiv (ID universal unic – UUID); data şi ora accesării website-ului; istoricul vizitelor; solicitarea web; data şi ora solicitării/data și ora accesării website-ului; dispozitivul de pe care accesezi website-ul; tipul de browser de Internet şi limba browser-ului; informaţii despre evenimentele survenite pe dispozitivul tău (de exemplu erorile); informaţii cu privire la setările hardware ale dispozitivului dv.; informații despre locul în care vă afați când accesați website-ul nostru.

Temeiul prelucrării va fi în cele mai multe cazuri consimțământul dv. (în cazul în care nu este vorba despre informații necesare pentru a vă oferi acces la website-ul nostru), inclusiv astfel cum acesta este exprimat prin utilizarea setărilor aplicației de navigare pe Internet (browser) sau a altor tehnologii similare prin intermediul cărora se poate considera că v-ați dat consimțământul.

Cunoașterea opiniilor pe care ni le comunicați.

De asemenea, atunci când postați un comentariu sub una dintre postările noastre pe rețelele de socializare, apeși butonul Like, redistribui postarea noastră și/sau ne transmiteți un mesaj pe unul dintre conturile noastre, vom prelucra datele dv. cu caracter personal pe care ni le-ați transmis (nume de utilizator, fotografie de profil, acțiunea pe care ați întreprins-o – like / altă reacție sau conținutul comentariului dv.).

În aceste cazuri, ne vom întemeia prelucrarea pe consimțământul dat prin acțiunea dv.

Gestionarea sistemelor noastre de comunicații şi IT și protecția acestora.

Putem prelucra datele dv. pentru: gestionarea sistemelor noastre de comunicații; gestionarea securităţii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra reţelelor noastre IT; protejarea datelor şi a sistemelor noastre împotriva atacurilor şi a altor acte similare în mediul virtual.

În acest scop, vom prelucra date privind: adresa de IP a dispozitivului de pe care s-a efectuat accesul, tipul de dispozitiv și numele de utilizator folosit la autentificare.

În acest caz, ne vom întemeia prelucrarea pe interesele noastre legitime sau, după caz, îndeplinirea obligațiilor noastre legale.

Dacă sunteți în oricare dintre situațiile de mai sus sau în alte situații.

Putem, de asemenea, să prelucrăm datele dv. pentru următoarele scopuri:

Comunicarea cu dv. pentru rezolvarea solicitărilor.

Mai precis, vom utiliza datele dv. pentru a răspunde eventualelor solicitări, cerințe, reclamații, sau oricăror altor întrebări pe care ni le veți adresa.

În acest caz, temeiul prelucrărilor va fi executarea raportului de colaborare/interacțiune cu dv. (dacă există)/ interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faceți parte (dacă reprezentați o persoană juridică) sau, după caz, consimțământul dv. (atunci când ne transmiți o solicitare, sunteți de acord să prelucrăm numele, prenumele tău, datele tale de contact și alte informații din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a-ți putea transmite răspunsul nostru).

Răspuns la solicitările autorităților sau prelucrarea datelor în alte cazuri în care legea ne obligă.

Este posibil ca uneori să fim sub o obligație legală de a comunica datele dv. către anumite autorități, de a le stoca pe o anumită perioadă sau de a le prelucra într-un alt mod decât cel uzual. În acest caz, temeiul prelucrării va fi îndeplinirea unei obligații legale.

Apărarea drepturilor și a intereselor noastre sau ale altor persoane.

Este posibil să prelucrăm datele dv. pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor sau intereselor noastre sau ale altor persoane înaintea instanțelor de judecată, a executorilor judecătorești, a notarilor publici, a altor autorități publice, a tribunalelor arbitrale, a mediatorilor sau a altor organisme publice sau private care soluționează dispute, a avocaților, consultanților noștri sau ale altor persoane fizice sau juridice, publice sau private, care sunt implicate în cadrul acelor dispute. În această situație, vom prelucra datele dv. cu caracter personal, după caz, în temeiul îndeplinirii unor obligații legale care ne revin sau al intereselor noastre legitime.

Despre datele terților

Dacă ne transmiți date cu caracter personal privitoare la alte persoane (de exemplu, cunoscuți, prieteni, rude sau persoane care vă recomandă sau pe care le recomandați/semnalați etc.), vă rugăm să vă asigurați că i-ați informat despre scopul, motivul (temeiul: instaurarea unor raporturi de colaborare pe care le doriți pentru ei, consimțământul lor etc.) și alte informații cu privire la modul în care le prelucrați datele și că i-ați îndrumat spre această informare cu privire la modul în care site-ul PDR prelucrează date cu caracter personal sau/ și că le-ați explicat prevederile acesteia.

De asemenea, ne vom îndeplini obligația de a informa respectivele persoane despre modul în care le prelucrăm datele, atunci când este cazul.

Cui vom divulga datele dv. ?

Ca regulă, nu vom divulga datele dv. către alte persoane fizice sau juridice decât în măsura necesară instaurării raporturilor de colaborare cu PDR, după cum urmează:

Dacă sunteți membru / simpatizant / voluntar al PDR, vom transmite informații privind, în special, identitatea dv., datele de contact, adresa și informațiile/solicitarea de care o faceți către Registrul Central de Evidență al membrilor, simpatizanților și voluntarilor PDR.

Dacă aveți una din calitățile de mai sus în raport cu PDR, vom transmite informații privind, în special, identitatea dv., datele dv. de contact, celorlalte structuri organizatorice ale PDR.

Încercăm să limităm accesul la datele dv. cu caracter personal, cu toate acestea în anumite cazuri este posibil să fie nevoie să divulgăm date care se referă la dv. pentru scopuri de comunicare și informare.

De asemenea, după cum am precizat mai sus, în anumite cazuri este posibil să avem o obligație legală de a divulga datele dv. către autorități publice sau alte persoane fizice sau juridice.

În toate aceste cazuri vom depune toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că destinatarii datelor dv. le prelucrează în condiții de securitate și confidențialitate, în conformitate cu scopul pentru care le-am transmis și cu respectarea drepturilor dv.

În ce condiții am putea transfera datele dv. către state terțe sau organizații internaționale ?

Din momentul în care vom acționa ca deținători și operatori de date cu caracter personal vom aduna și vom transfera datele dv. cu caracter personal sau o parte dintre acestea către organizațiile naționale centrale și către Registrul De Evidență Central al organizației, sau către organizaţii sau persoane din state terţe sau către organizaţii internaţionale aflate în relații de colaborare politică internă și internațională.

Dacă va fi necesar să transferăm datele dv. către vreuna dintre destinațiile de mai sus, vă vom informa în avans despre decizia noastră.

Cât vom păstra datele dv. ?

Vom stoca datele dv. pe întreaga perioada în care calitatea dv. de voluntar, simpatizant sau membru PDR este efectivă și operativă, precum și încă un an de la dezactivarea/pierderea cestei calitți. cu excepția cazurilor în care legea sau regulile de arhivare prevăd un termen mai lung.

Perioadele de stocare sunt bazate pe prevederile legale (în special a celor privind protecția datelor cu caracter personal), având în vedere, de asemenea, obligațiile de stocare a unor anumite date, termenele de prescripție aplicabile, practicile recomandate în materie și scopurile activității noastre.

Ce se poate întâmpla dacă nu ne furnizezi datele ?

În cele mai multe cazuri, nu aveți nicio altă obligație de a ne furniza datele dv. cu caracter personal.

Totuși, dacă nu ne oferiți datele solicitate, nu vom putea, de exemplu, să răspundem solicitărilor dv., să vă trimitem informațiile și comunicările noastre interne și publice sau să vă permitem accesul la toate opțiunile de pe website-ul nostru, să vă răspundem la reclamanții sau solicitări ori să îți trimitem comunicări cu privire la campaniile noastre de informare care v-ar putea interesa.

Inexistența unui proces decizional automatizat.

Nu luăm decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată a datelor dv. (inclusiv crearea de profiluri) care să producă efecte juridice cu privire la dv. sau care să vă afecteze într-un mod similar într-o măsură semnificativă.

Drepturile dv. și cum poți să le exercitați.

Dorim să fiți conștient de drepturile dv. și de maniera în care le puteți exercita.

Aveți următoarele drepturi:

  1. Dreptul de acces la date. Aveți dreptul de a obţine accesul la datele dv. pe care le prelucrăm sau le controlăm sau la copii ale acestora; aveți, de asemenea, dreptul de a obţine de la noi informaţii cu privire la natura, prelucrarea şi divulgarea acestor date.
  2. Dreptul la rectificarea datelor. Aveții dreptul de a obţine rectificarea inexactităţilor datelor dv. pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  3. Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveți dreptul de a obţine de la noi ştergerea datelor dv. pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  4. Dreptul la restricţionarea prelucrării datelor. Aveți dreptul de a restricţiona prelucrarea datelor dv pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  5. Dreptul de a obiecta. Aveții dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dv. de către noi sau în numele nostru.
  6. Dreptul la retragerea consimţământului. În situaţiile în care prelucrăm datele dv. în temeiul consimţământului exprimat, aveții dreptul de a vă retrage consimţământul; puteți face aceasta în orice moment, cel puţin la fel de uşor cum ne-ați acordat iniţial consimţământul; retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării datelor dv. pe care am realizat-o deja înainte de retragere.
  7. Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. Aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dv. de către noi sau în numele dv.

Cum vă puteți exercita drepturile ?

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre  drepturile enumerate mai sus (inclusiv dreptul de a vă retrage consimțământul, atunci când vă prelucrăm datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice întrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din această informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrării datelor tale de către noi, vă rugăm să folosiții oricând doriți detaliile de contact din secțiunea DATELE NOASTRE DE CONTACT, de mai jos sau din rubricile dedicate ale site-ului.

Vom încerca să răspundem cât mai rapid şi complet tuturor întrebărilor şi preocupărilor dv şi să facilităm exercitarea acestor drepturilor.

Datele noastre de contact:

Dacă aveți orice comentarii, sugestii, întrebări sau preocupări cu privire la orice informații din această Informare Generală sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dv. de către noi, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați oricând.

Ne poți contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos; vom încerca să răspundem în timp util solicitării dv.

Denumire completă: Partidul Diaspora Română (PDR)

Adresă de email: gdpr@partiduldiaspora.ro

Tel., Whatsapp: +40723803034

Website: https://pdr.partiduldiaspora.ro

Când se aplică această Anexă Notă Generală de Informare ?

Această Informare Generală se aplică în legătură cu prelucrarea datelor dv. de către PDR, astfel cum acesta a fost definit la punctul 1 de mai sus, cu privire la interacțiunile dv. cu website-ul https://pdr.partiduldiaspora.ro/. Această informare nu se aplică în legătură cu servicii sau produse oferite de alte site-uri  sau persoane fizice, inclusiv cele postate pe PDR sau despre care te informăm în alt mod. De asemenea, această informare nu acoperă activitatea altor site-uri sau persoane fizice sau persoane care fac publicitate activităților noastre ori care îți prelucrează datele în alt mod prin intermediul PDR.

Modificările acestei Anexe Notă Generală de Informare.

Este posibil să modificăm această Notă de Informare dacă normele legale sau legile care reglementează domeniul prelucrării datelor personale suferă modificări. În astfel de cazuri, vă vom informa în avans, prin postarea schimbărilor în aceste politici, pe website, înainte de intrarea acestora în vigoare.

Vom posta această Notă de Informare pe website-ul http://partiduldiaspora.ro/, în secțiunea dedicată protecției datelor cu caracter personal. De asemenea, vom păstra toate versiunile anterioare ale acestei note de informare în cadrul aceleiași secțiuni, pentru a putea fi consultate de către persoanele interesate.

Ce semnifică termenii pe care i-am folosit în această Anexă Notă Generală de Informare ?

  1. Autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal.Autoritate publică independentă care, potrivit legii, are atribuţii referitoare la supravegherea respectării legislaţiei protecţiei datelor cu caracter personal. În România, această autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
  2. Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/date sensibile): datele cu caracter personal care: opiniile politice, confesiunea religioasă, componența familială.
  3. Date cu caracter personal: orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (denumită „persoană vizată”). O persoană fizică este identificabilă dacă poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, prenume, număr de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identității fizice. Astfel, de exemplu, în noțiunea de date cu caracter personal sunt incluse următoarele: numele și prenumele, adresa de domiciliu sau de reședință, adresa de email, numărul de telefon, compoziția nucleului familial, orientarea politică, ocupația, profesia și religia. Categoriile de date cu caracter personal despre dv. pe care le prelucrăm sunt enumerate mai sus.
  4. Operator: persoana fizică sau juridică care decide de ce (în ce scop) şi cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, răspunderea pentru respectarea legislaţiei referitoare la datele cu caracter personal revine în primul rând operatorului. În relația cu dv., noi suntem ”operatorul”, iar dv. sunteți ”persoana vizată”.
  5. Persoană împuternicită: orice persoană fizică sau juridică care prelucrează date cu caracter personal în numele operatorului, alta decât angajaţii / colaboratorii operatorului.
  6. Persoană vizată: persoana fizică la care se referă (căreia îi „aparțin”) anumite date cu caracter personal. În relația cu noi ”operatorul”, dv. sunteți ”persoana vizată”.
  7. Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operațiune/set de operațiuni efectuată/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea înseamnă orice operaţiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent dacă prin mijloace automate sau manuale.
  8. Stat terț: un stat din afara Uniunii Europene și a Spațiului Economic European.

Cu mulțumiri,

Echipa PDR